2019. augusztus 29., csütörtök

Linderhof kastély

Időpont: 2019.06.12.
A bajor "Disney-kastély" megtekintése után következhetett az aznapra tervezett második királyi palota felfedezése. Valamelyest javult az időjárás, a folyamatos esőzés, ciklikusra váltott. A szünetekben egy-egy percre még a Nap is kikukkantott a felhők közül.


Megérkeztünk a Linderhof kastélyba. Az eső mellett itt is felújítási munkálatok, lezárt terület és egy a kastély mögött tornyosuló daru rontotta az összképet. 
II. Lajost egy Versailles-ban tett látogatás élményei inspirálták e kastély felépítésére. A királyi villa 1870-1878 között épült fel Georg Dollmann építész vezetésével. 

  
Ebben a kastélyban is tiltott a fotózás, ezért az előző poszthoz hasonlóan a megvásárolt Kastélykalauz című kiadványból mutatok néhány színes, beltéri fotót.

Előcsarnok
A terem középpontjában XIV. Lajos bronz lovasszobra látható.


Nyugati gobelinszoba
Az elképesztően szép gobelinek mellett itt láttunk egy Sévres porcelánból készült életnagyságú pávaszobrot is. A hattyú mellett ez a madár volt a király másik kedvenc állata.


Fogadószoba 


Hálószoba
A terveit Angelo Quaglio színházi díszletfestő álmodta meg. A kastély legnagyobb termét bevilágító kristálycsillár 108 gyertyával üzemel!


Rózsa kabinet


Keleti gobleinterem


Tükörterem


Élőben látni ezt a termet, szó szerint mellbevágó élmény volt. Az egyébként is dúsan faragott-aranyozott díszítés hatását hatalmas tükrökkel sokszorozták meg. A király ebben a fülkében ülve, különleges nézőpontból adhatta át magát a játékos illúziónak.


A termek megtekintése után sétára indultunk a kastélyparkban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése