2020. február 14., péntek

Kufstein vára

Időpont: 2019.06.15.
A müncheni városnézés után a következő célpontunk Kufstein volt. Az Inn folyó völgyében épült városban a várat szerettük volna megnézni, már csak a szomorú magyar vonatkozása miatt is.


Nagyon nehezen tudtunk leparkolni, de végül csak sikerült. Az egész belváros le volt zárva, egy hatalmas rock majálisba csöppentünk. Szinte minden téren és komolyabb útkereszteződésben állt egy-egy színpad és dübörgött a rock and roll. Jó lett volna kicsit hosszabb ideig hallgatni egy-két együttest, de szorított minket az idő. A vár talán úgy 100 méterrel magasodik a város fölé és egy felvonóval juthatunk fel leggyorsabban a várudvarba. Ám a liftezés előtt volt ott még egy érdekesség.

  
Mégpedig a Hősök orgonája (Heldenorgel). 1931-ben állították fel az első világháborúban elesett hősök emlékére. A 26 regiszteres, 1813 sípos orgona zenéje a torony nyitott ablakán keresztül állítólag 15 km távolságra is elhallatszik.




Az 1205-ben épült várat, később (1512-ben) I. Miksa császár erősíttette meg. E munkálatok során épült fel a Császár-torony (Kaiserturm) is, állítólag 4-8 méter (!) vastag falakkal.


Bejártuk a várudvart, a bástyákat. Ezekről mutatok most még néhány fotót.




Kitekintettünk a város irányába.


Alattunk ott kanyargott az Inn.






A következő részben folytatjuk a sétát, felmegyünk a Császár-toronyba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése