2020. április 11., szombat

Swarovski Kristályvilágok

Időpont: 2019.06.16.
A következő utunk aznap, Tirol leglátogatottabb nevezetességéhez, a Swarovski Kristályvilágokba vezetett. A világhírű kristályékszereket gyártó cég fennállásának 100 éves évfordulójára, 1995-ben hozta létre ezt a csillogó-villogó kristályvilágot.


Daniel Swarovski 1895-ben alapította kristálycsiszoló vállalkozását. A múlt század végén saját ékszerkollekciókkal jelent meg a cég a piacon, melyek meghozták számukra a világhírt.


Wattens városában, közvetlenül az üzem mellett épült fel ez a látványosság. Hatalmas parkoló fogadja az idelátogatókat, mi is ideérkeztünk. A jegyek megváltása után indulhatott is a bejárás, beléptünk az interneten már oly sokszor látott Óriás (Riese) kapuján. A hatalmas, gyeppel borított alak több mint egy tucat csodatermet rejt, melyek mindegyike külön elnevezést kapott (Éden, Mechanikus Színház, Időtlen, Kristály Kupola stb.). Ha egy mondatban szeretném összefoglalni a látnivalókat akkor ezek Swarovski kristályokon alapuló kreációk, multimédiás eszközökkel alaposan felturbózva. Tudom kicsit vadul hangzik, talán kicsit az is volt. Több ezer kristály, tükör, kép, ékszer és szobor vakító világa. Íme néhány fotó a teljesség igénye nélkül. 


Belépve az első terembe, rögtön monumentális kristálydömping fogadott minket. Egy 8-10 méter magas, kristályokkal tömött fal...


A vitrinekben hatalmas, legalább 30-40 centiméteres kristályok...


Egy arab sejknek készített, kristályokkal ékesített lószerszám másolata...


Haladtunk teremről, teremre.















Nekem legjobban a hologramok tetszettek...



A termek bejárása után a Kristallwelten bolthoz érkeztünk...

2 megjegyzés:

  1. Az égbolt dolgai mellett ugyancsak kedvenc témám a kövek(barlangok) világa. MINDEN követ szeretek - nem csak a csili-viliket....És nem "megdolgozott" hanem Isten teremtette eredeti formájukban. A Pécsett megrendezésre kerülő évenkénti ásványkiállítások majd mindegyikén ott voltam, mint vásárló is. Persze nekem igazán értékes (talált) köveim nem voltak, de azért csak csak gazdát találtam nekik: tavaly már elajándékoztam őket - de nem sajnálom, jó helyre kerültek. https://aranyosfodorka.blogspot.com/2019/04/elvaltunk.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem, korábban már említetted egy hozzászólásodban a kőszeretetedet. Én is jobban szeretem a teremtett világ elemeit eredeti formájukban :) Megnézem mindjárt a bemásolt linket is. Köszönöm.

      Törlés